INBOUWKEUKEN

Het woord zegt het al, een inbouwkeuken is een keuken die op maat wordt ingebouwd in de keukenruimte. Bij een inbouwkeuken is ook de apparatuur netjes ingebouwd. De apparaten vormen bij inbouwkeukens één geheel met de kasten. Op deze manier benut je optimaal de ruimte en is alles perfect op elkaar afgestemd. Inbouwkeukens zijn er in allerlei soorten en maten. Hoekkeukens, de keuken met U-vorm, kleine keukens, keuken met een eiland, de greeploze keuken, open keukens, het zijn allemaal inbouwkeukens. Er zijn vele mogelijkheden op gebied van design (keukenkasten, stijlen en werkbladen), inbouwapparatuur, accessoires (verlichting, kraan e.d.) en het gebruiksgemak. Denk bijvoorbeeld aan de dikte van uw keukenblad, de soorten keukenkastjes en welke grepen daarbij passen, welke apparatuur u graag wilt en waar u deze in uw keuken geplaatst wilt hebben. De mogelijkheden zijn eindeloos!

U kunt een keuken uit onze showroom kiezen maar u kunt ook uw eigen wensen op papier laten zetten door een van onze adviseurs om zo uw droomkeuken tot leven te laten komen. Een nieuwe keuken is een investering  voor vele jaren. Hoe mooi is het dat dit een keuken is die helemaal naar uw eigen wens is?.

Keukens zijn er in allerlei vormen. Zo kennen we bijvoorbeeld de open keukenhoekkeuken of een eiland keuken. Naast de reeds genoemde soorten keukens is er ook nog de U keuken. De naam geeft al aan dat het gaat om een keuken met een U-vorm. Deze keuken opstelling komt redelijk vaak voor. De mogelijkheden bij een U keuken zijn namelijk eindeloos.

U kent ze wel, de keukens met een apart eiland. Veelal wordt er dan gesproken over een keuken met kookeiland. Soms is een kookeiland echter niet mogelijk, maar dat wil niet zeggen dat er helemáál geen eiland in de keuken mogelijk is. Een eiland hoeft immers niet alleen voor koken gebruikt te worden.

Dus bent u opzoek naar een nieuwe keuken met eiland? Zoals aangegeven is een kookeiland niet voor elke keukenruimte geschikt. Een kookeiland neemt namelijk veel ruimte in beslag. In ieder geval moet er genoeg ruimte zijn om er omheen te kunnen lopen. Als een kookeiland niet mogelijk is, kan er vaak wel een werkeiland of spoeleiland worden ingepland. Wilt u weten of uw keukenruimte geschikt is voor een eiland keuken? Kom langs met de maten van uw keukenruimte of maak vrijblijvend een afspraak zodat er samen met u naar de mogelijkheden gekeken kan worden.

Vroeger was de keuken een apart onderdeel van het huis. Tegenwoordig wordt de keuken vaak betrokken bij de woonkamer. Hierdoor is een gehele nieuwe kijk ontstaan op de keuken en hoe deze er uit ziet. Een keuken die in open verbinding staat met de woonkamer wordt een open keuken genoemd. Al naar gelang de grootte van de verbinding tussen keuken en woonkamer spreekt men van een half open keuken of open keuken. Op deze pagina spreken we verder over een open keuken.

U bent ze vast niet veel tegen gekomen in uw zoektocht naar een nieuwe keuken. Foto’s van kleine keukens. Wel heel veel mega grote keukenopstellingen. U vindt het prachtig, maar uw keukenruimte is niet groot genoeg. Ter geruststelling: U bent niet de enige. In veel gevallen is de keukenruimte kleiner dan deze grote keukenopstellingen.