ONDERHOUD
Net als u, willen wij óók dat uw keuken zo lang mogelijk mooi blijft. Om uw keuken mooi te houden is het belangrijk om deze goed te onderhouden.
Bij iedere keuken worden onderhoudsvoorschriften meegeleverd. Om zo lang mogelijk van uw keuken te genieten is het noodzakelijk dat u deze onderhoudsvoorschriften naleeft.
Wellicht de belangrijkste tip: Ga altijd na of een schoonmaakmiddel geschikt is voor hetgeen u gaat schoonmaken. Een gelakt houten front met grove nerf heeft ander onderhoud nodig dan een gladde kunststof hoogglans deur.
Voorbeeld:
Een schoonmaakmiddel wat geschikt is voor ‘delicate oppervlakken zoals marmer en keramiek’ is niet persé ook geschikt voor kunststof hoogglans fronten. Bij onderhoudsvoorschriften van kunststof fronten staat namelijk dat een milde allesreiniger moet worden gebruikt. Mild betekent een pH-waarde tussen de 6 en 8. Bij de onderhoudsvoorschriften van marmer staat dat je het kunt reinigen met een sopje van groene zeep of soda. Dat zijn beide producten met een pH-waarde van 10 of meer. Ter referentie: bleek heeft een pH van 9,5.
Specifiek voor hoogglans fronten wordt het gebruik van microvezeldoekjes afgeraden aangezien deze vaak kleine schuurdeeltjes bevatten die het oppervlak kunnen bekrassen. U beschadigd dan dus de glanzende toplaag.
Als laatste is nadrogen van belang om achtergebleven reinigingsmiddel te verwijderen. Ook maakt staand water uiteindelijk alles kapot.
Naar aanleiding van onze deelname aan het programma de Rijdende Rechter zijn er reacties binnen gekomen. Ook van mensen die geen keuken bij ons gekocht hebben. Ze zijn bang dat hen hetzelfde overkomt. Wij hebben onze medewerking aan het programma verleend met als doel om te informeren wat verkeerd onderhoud met uw keuken kan doen. Wanneer u de onderhoudsvoorschriften aanhoudt is er geen reden tot zorg en gaat uw keuken lang mee, ook bij dagelijks onderhoud.
Nogmaals, het doel is om informatie te geven over wat verkeerd onderhoud kan doen. Wij staan volledig achter de producten die wij leveren en lopen niet weg voor onze verantwoordelijkheid.
DESINFECTIE MIDDELEN
Door het nieuwe Corona-virus is het gebruik van desinfecterende middelen sterk toegenomen. Deze middelen zijn voornamelijk bedoeld voor gebruik op hand en huid.
Daarnaast worden ook oppervlakte-desinfectiemiddelen gebruikt. Deze bevatten actieve ingrediënten. Deze zijn vaak samengesteld op basis van chloor, alcohol, fenol en ammoniak.
LET OP!
Bovenstaande ontsmettingsmiddelen leiden tot aanzienlijke schade aan uw keukenmeubelen en oppervlakken.
De schade kan in verschillende vormen voorkomen: Voorbeeld zwelling, verkleuring, barsten, veranderingen in glansniveau of materiaal afscheiding. Deze schade is onherstelbaar.
DESINFECTIEMIDDELEN ZIJN NIET GESCHIKT VOOR TOEPASSING OP KEUKENMEUBELEN EN OPPERVLAKKEN!